Inloggen niet ingelogd
Uw winkelmand is leeg

Veel gestelde vragen

Account/klantgegevens

Waarom moet ik mij als klant inschrijven?

Bij uw eerste bestelling vult u uw gegevens zoals naam, (aflever)adres, telefoonnummer en e-mailadres in.  Wanneer u een volgende keer inlogt, herkent het systeem u zodat u bij een nieuwe bestelling niet meer al uw gegevens hoeft in te vullen.

Waarom moet ik mijn telefoonnummer bij inschrijving vermelden?

Wanneer er onduidelijkheid bestaat over uw adresgegevens of wanneer wij onverhoopt een product niet kunnen leveren, vinden wij het prettig direct telefonisch contact met u te kunnen opnemen. Zie ook hierboven.

Wat doet GranSardegna met mijn gegevens?

GranSardegna gaat uiterst zorgvuldig met uw gegevens om, deze worden alleen gebruikt om de producten bij u thuis te krijgen en zullen nooit door ons aan derden worden verstrekt.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Als bestaande klant  kunt een nieuw wachtwoord opvragen via de winkel. Op de pagina "Mijn account" kunt u van deze mogelijkheid gebruik maken. Nadat u uw eerste bestelling heeft voltooid krijgt u uw wachtwoord toegezonden.

Waar kan ik mijn gegevens wijzigen?

Via de pagina "Mijn account" kunt u na het inloggen uw klantencode wijzigen. Hier kunt u ook uw factuur- en verzendinformatie te wijzigen, dit is ook mogelijk bij het plaatsen van uw eerstvolgende bestelling.  U ziet altijd de vraag of  de huidige factuur-, verzend- en persoonlijke gegevens nog correct zijn. Is dit niet het geval, dan kunt u direct de wijzigingen aanbrengen en zijn deze ook voor daaropvolgende bestellingen bij ons bekend.

Het veranderen van uw e-mailadres kan alleen door ons gebeuren. Wanneer u ons een mail stuurt met het nieuwe e-mailadres (of huisadres), zullen wij dit voor u in uw profiel aanpassen.

Artikelen

Ik zoek een artikel dat (nog) niet in het assortiment is opgenomen

Wanneer u een artikel zoekt dat nog niet in het assortiment is opgenomen, stuur dan een e-mail aan klantenservice@gransardegna.com met de omschrijving en leverancier van het product. Wij nemen dan contact met u op.

Bestellen

Het lukt niet om een artikel in mijn mandje te krijgen

U voegt een artikel aan uw mandje, maar het mandje wordt direct geleegd. Dit probleem wordt veroorzaakt door uw ´cookies´instelling.  De winkelfunctionaliteit maakt tijdens uw winkelsessie, gebruik van cookies. Verander uw instellingen (bij:Extra, internetopties, beveiliging, vertrouwde websites) en merk GranSardegna als veilig aan.  Indien u gebruikt maakt van een firewall, verdient het ook aanbeveling dit bij de instellingen van uw firewall te doen.

Kan ik een bestelling nog annuleren?

Zolang u nog niet heeft betaald, kunt u producten aan uw mandje toevoegen en verwijderen. Wanneer u vlak voor de laatste fase (betalen), uw bestelling annuleert, ontvangt u een melding dat uw bestelling geannuleerd is.

Kan ik een bestelling op een ander adres dan mijn huisadres ontvangen?

Ja, dit is mogelijk. Dit kunt u aangeven bij afleveradres. Gebruik deze optie ook b.v. om een kado bij iemand te laten bezorgen.

- Wanneer u voor de eerste keer bij ons winkelt en u heeft een afwijkend bezorgadres, vermeld dan bij stap 2 de postcode van uw bezorgadres. Bij het factuuradres vult u dan uw eigen adres in.

- Bij een bestaand account kunt u eenvoudig het bezorgadres wijzigen in een door u gewenst alternatief.

Waar vind ik de status van mijn bestelling?

Indien u via de website  bij "mijn account" inlogt, kunt u de status van uw bestelling volgen. Via deze optie is het ook mogelijk om oude bestellingen in te zien en om uw eventueel bewaarde bestelmand(en) op te vragen.

Kortingscode

Ik heb een kortingscode ontvangen, hoe werkt deze?


De kortingscode werkt heel eenvoudig. Bij stap 2 van de kassaprocedure vult u bij 'code kortingscoupon' uw actiecode in (indien u de code digitaal heeft ontvangen, werkt 'plakken en knippen' het best). De u toegekende korting wordt direct in uw factuur verwerkt. Houd u er wel rekening mee dat kortingscodes voorzien zijn van een vervaldatum?

Hoe kom ik aan een kortingscode?


Er zijn verschillende manieren om een kortingscode te krijgen. Dit kan via flyers die we uitdelen op beurzen en evenementen, of bij speciale acties via onze webwinkel.

Verzenden en verzendkosten


Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

Zodra uw betaling ontvangen is, streven wij ernaar u bestelling binnen drie werkdagen uit te leveren. De uiterste termijn dat wij producten versturen is maximaal 5 werkdagen.

In het geval van vakantie of afwezig van GranSardegna, zal dit bij ´verzendkosten´ gemeld worden.

Wat zijn de verzendkosten?

Voor het verzenden van de producten wordt in principe gebruik gemaakt van de diensten van TNT. De verzendkosten binnen Nederland bedragen €7,95 en bij bestellingen boven de €85,-- in Nederland neemt GranSardegna de verzendkosten voor haar rekening.

Voor België en Duitsland zijn de verzendkosten €13,50 en leveren wij van €150,-- uw order gratis thuis.

Krijg ik een bevestiging van mijn bestelling?

Direct na uw betaling ontvangt u een bevestiging van uw bestelling. Ook kunt u tijdens het bestelproces aangeven of u via een e-mail notificatie geïnformeerd wilt worden over de status van uw bestelling. U ontvangt ook een e-mail met daarin het track- en tracenummer van uw order.

Betalen

Op welke wijze kan ik betalen?

Bij GranSardegna kunt u betalen via i-DEAL of per creditcard van Visa of Mastercard. Uw betaling is direct verwerkt.

Is betalen bij GranSardegna veilig?

Bij onze betaalmogelijkheden staat veiligheid voorop. GranSardegna  maakt voor uw betalingen gebruik van een onafhankelijke, derde partij die als bemiddelaar optreedt tussen koper en verkoper om beide partijen een gegarandeerde en veilige transactie te verzekeren. Dit houdt in dat uw betaling via de rekening van de Payment Service Provider DocData loopt.  

U helpt GranSardegna.com uw persoonlijke gegevens zo goed mogelijk te beveiligen door:

- nooit uw wachtwoord aan iemand anders te geven.

- geen URL’s te versturen van pagina's die u bekijkt wanneer u uw profiel heeft geactiveerd.

Retouren

Kan ik mijn bestellen retourneren?

Conform de wet ´Kopen op Afstand´ heeft u het recht binnen 7 dagen producten te retourneren (ongeopend, niet beschadigd). De kosten van het retour zenden komen voor uw eigen rekening.

Nieuwsbrief

Ik heb mij aangemeld voor de nieuwsbrief, maar ik ontvang hem niet

Sommige internetproviders hanteren een sterk spamregime. Om er zeker van te zijn dat u onze nieuwsbrieven ontvangt, adviseren wij u het volgende te doen:

* voeg klantenservice@gransardegna.com toe aan uw adressenboek

* voeg bij uw internetopties (tabblad beveiliging) www.gransardegna.com toe als veilige website.

Waarom moet ik mijn aanmelding of wijziging van mijn e-mailadres op de nieuwsbrief bevestigen?

Er is een verscherpte wetgeving op het gebied van privacygevoelige gegevens zoals uw e-mailadres. Om misbruik van uw e-mailadres te voorkomen, maakt GranSardegna gebruik van het ´double opt-in' systeem. Bij het inschrijven stuurt GranSardegna een bericht naar het opgegeven e-mailadres. Hierin staat een link die bevestigd moet worden voordat de inschrijving wordt geactiveerd.